Техно

Microsoft надасть співробітникам право на нескінченну відпустку

12 Січня 2023 20:58
Microsoft

Керівництво Microsoft ухвалило рішення дати всім співробітникам у США право брати нескінченну кількість відпусток з наступного тижня, з 16 січня, в рамках нової політики «Вихідний на власний розсуд», повідомляє CBS. Працівникам дозволять не обмежуватись фіксованою кількістю днів протягом року.

У компанії пояснили своє рішення тим, що тепер робота стала гнучкішою, а керівництво намагається слідувати цим трендам, надаючи співробітникам можливість самим визначати тривалість відпочинку.

При цьому нові умови не стосуватимуться погодинних працівників і тих, хто працює за межами США (близько 99 тисяч осіб).

Крім того, Microsoft запропонувала співробітникам 10 гарантованих днів відпустки для проведення корпоративних заходів, або у випадках хвороб, виконання зобов’язань як присяжні та на випадок смерті родичів.

Практику необмеженої відпустки вже застосовують в інших IT-компаніях, зокрема Netflix, Hubspot, Oracle і Salesforce. Однак були випадки, коли від такої практики відмовлялися, наприклад, у 2015 році Kickstarter скоротив цей період до 25 днів через те, що багато працівників, навпаки, стали брати менше днів для відпочинку, тому що не розуміли, скільки днів вони реально заслуговують.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling