Політика

Макрон вибачився за недооцінку російської загрози

макрон

Президент Франції Еммануель Макрон вибачився перед східноєвропейськими країнами, заявивши сьогодні, що Франція мала приділяти їм більше уваги, коли вони попереджали про агресивність Росії ще до початку повномасштабного російського вторгнення в Україну.

Виступаючи на форумі GLOBSEC, що проходить у Братиславі, президент Франції підкреслив неприпустимість поділу на «стару» і «нову» Європу, маючи на увазі розбіжності між східними і західними членами ЄС, що зберігаються, з проблем, пов’язаних з Росією.

«Дехто каже, що, промовчавши, ми упустили можливість. Я думаю, що ми також втратили можливість вислухати вас. Тепер це вже в минулому», – сказав Макрон під оплески аудиторії.

Висловлювання Макрона містило натяк на слова колишнього президента Франції Жака Ширака, який заявив у 2003 році, що країни Східної Європи, які стали на бік США та Великобританії у питанні про вторгнення до Іраку (нагадаємо, що проти цього рішення виступили Франція та Німеччина), втратили «хорошу можливість промовчати».

Це висловлювання викликало шок у країнах Східної Європи та у ряді випадків сприяло виникненню недовіри між старими та новими членами ЄС.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling