Суспільство

Лію Ахеджакову прибрали з репертуару театру “Современник”

театр

З репертуару московського театру “Современник” прибрали спектакль “Гра в джин” з актрисою Лією Ахеджаковою у головній ролі. Директор театру Юрій Кравець повідомив артистці, що його “буквально завалили гнівними листами на її адресу”. Про це розповіла “Нова газета”.

У “Современнику” відповіли “Новій газеті”, що лютневий показ вистави скасовано і подивитися його можна буде “ніколи”. Причиною цього театр назвав погане самопочуття Ахеджаковою. Актриса цю інформацію спростувала і сказала, що “дуже хотіла грати цю виставу”.

В інтерв’ю виданню «Підйом» Ахеджакова сказала:

“Приказ есть, уже заменены эти спектакли. Меня предупредил директор, что меня больше в репертуаре не будет по требованию разгневанных каких-то людей, которые пишут ему письма, и департамент культуры подтвердил, чтобы меня убрали из репертуара театра. Сижу и плачу. Я всё понимаю, знаю, кто это пишет, кто это организовывает, но сделать ничего нельзя… Я была всю жизнь актрисой «Современника»… Кто автор этой идеи убрать меня на почти 50-м году служения «Современнику», убрать со сцены этого замечательного театра, которого я недостойна?”

Раніше “Современник” зняв з показу іншу виставу з Ахеджаковою – “Перший хліб”. На нього скаржилися “Офіцери Росії” через монолог актриси, який нібито ображає ветеранів. “Гра в джин” була останньою виставою “Сучасника” за участю Ахеджакової, зазначає “Нова газета”.

Наприкінці 2022 року в Петербурзі на невизначену дату перенесли виставу “Мій онук Веніамін”, в якій також грала Ахеджакова. Причину названо не було, проте саме тоді актрису багато і різко критикували у прокремлівських телеграм-каналах. У Нижньому Новгороді той самий спектакль скасовувати відмовилися.

Ахеджакова відкрито критикує президента Росії Володимира Путіна за вторгнення до України.

Російська влада придушує антивоєнні протести і карає за антивоєнні висловлювання. Діячам культури, які критикують російську агресію, забороняють виступати і ставити на російських сценах, звільняють із театрів, а їхні імена викреслюють з афіш.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling