Кримінал

Корегувальник удару по аеродрому “Краматорськ” отримав 9 років ув’язнення

1 Вересня 2022 09:50
сбу

За матеріалами СБУ суд покарав агента фсб, який скоригував ракетний удар по аеродрому «Краматорськ», повідомляє відомство.

За матеріалами військової контррозвідки Служби безпеки до 9 років ув’язнення засуджено російського агента, який збирав інформацію про місця дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ на східному напрямку.

СБУ затримала зловмисника у Донецькій області наприкінці травня.

Під час досудового розслідування встановлено особу його російського «куратора». Ним виявився кадровий співробітник 9 управління 5 служби фсб Алєксєй Шингірьов.

За його завданням, агент розвідував позиції командних пунктів та логістичних складів українських військ, здійснюючи приховане спостереження за об’єктами.

Отримані відомості загарбники використали для здійснення ракетних ударів по інфраструктурних об’єктах аеродрому «Краматорськ».

За даними слідства, для передачі розвідінформації зловмисник використовував один із месенджерів. Зібрані відомості розміщував у спеціально створених представниками фсб закритих групах, таких як «Канал для своих», «На крыле», «лнр14», а також у приватних чатах.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling