Політика

Ізраїль не постачатиме зброю Україні через велику секретність

ізраїль, зброя

Президент Ізраїлю Іцхак Герцог заявив, що існують обмеження, які не дозволяють постачати Україні певні системи ППО. Ізраїль, за його словами, готовий постачати Києву нелетальне озброєння.

“Є зброя, для якої у нас навіть немає експортної версії. Є речі, які не повинні потрапити до рук наших ворогів. Є секрети, які ми не можемо передати. Але скрізь, де ми можемо допомогти, ми намагаємося допомогти”, – сказав Герцог в інтерв’ю CNN.

Він не погодився з критикою позиції Ізраїлю щодо постачання зброї, зазначивши, що США та Європа відмовилися надати київському уряду деяке військове обладнання.

Герцог також зазначив, що Ізраїль аналізує ситуацію із використанням Росією безпілотників іранського виробництва.

З початку вторгнення Росія використала близько 400 дронів з Ірану для атак на українське населення та інфраструктуру, заявив у середу президент України Володимир Зеленський. Раніше він заявляв, що Росія може платити Ірану за безпілотники, надаючи допомогу іранській ядерній програмі.

Герцог сказав, що у нього немає конкретної інформації про таку угоду, але зазначив, що “немає необхідності додаткових доказів того, що Іран становить небезпеку для світового порядку та стабільності”.


Теги: ,

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling