Економіка

Ілон Маск вибив собі зарплату в Tesla в розмірі $56 мільярдів

Tesla, Ілон Маск
Ілон Маск домігся схвалення акціонерів Tesla для виплати 56 мільярдів доларів / Фото Reuters

Акціонери Tesla схвалили зарплатний пакет генерального директора Ілона Маска у розмірі 56 мільярдів доларів, повідомив виробник електромобілів, що є великим знаком поваги до його лідерства і стимулом для того, щоб він продовжував зосереджуватися на своєму найбільшому джерелі багатства, пише Reuters.

Схвалення підкреслює підтримку, яку Маск отримує від бази роздрібних інвесторів Tesla, багато з яких є палкими шанувальниками неврівноваженого мільярдера. Пропозиція була прийнята, незважаючи на опозицію з боку деяких великих інституційних інвесторів і довірених осіб.

Виступаючи на щорічних зборах акціонерів в Остіні, штат Техас, Маск назвав себе патологічно оптимістичним. “Якби я не був оптимістом, цього не було б, цієї фабрики не існувало б, – сказав Маск під оплески. “Але в кінці кінців я досягаю мети. Це найголовніше”.

Пізно ввечері в середу він повідомив, що його пропозиції отримали величезну підтримку.

Однак, схвалення не вирішує судового процесу щодо зарплатного пакету в суді штату Делавер, який, на думку деяких юридичних експертів, може розтягнутися на місяці. У січні суддя визнав зарплатний пакет недійсним, назвавши його “незбагненним”.

Маск також може зіткнутися з новими судовими позовами щодо пакету, який стане найбільшим в корпоративній історії США. Акціонери проголосували за цей пакет у 2018 році.

“Це ще не кінець”, – сказав Брайан Куїнн, професор юридичного факультету Бостонського коледжу. За його словами, суддя штату Делавер ретельно вивчить результати голосування і вимагатиме від Tesla довести, що процес не був підданий примусу або неналежному впливу з боку Маска.

Суддя розкритикував раду директорів Tesla як “залежну” від нього, заявивши, що план був запропонований конфліктуючою радою з тісними особистими і фінансовими зв’язками з її топ-менеджером.


Теги: ,

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling