Техно

Ілон Маск очолив Twitter

28 Жовтня 2022 07:29
маск, Twitter

Найбагатша людина планети, засновник SpaceX та Tesla Ілон Маск закрив угоду щодо придбання соціальної мережі Twitter за 44 млрд доларів та очолив компанію.

Оскільки управління соцмережею перейшло до Маски, генеральний директор Twitter Параг Агравал та фінансовий директор Нед Сігал залишили керівництво компанії, повідомляє Financial Times.

Угода з придбання Twitter повинна була бути закрита до п’ятниці – інакше на Маска чекав судовий розгляд, в якому його шанси на перемогу оцінювалися не високо.

Напередодні повідомлялося, що кілька банків почали перераховувати кошти на спеціальний рахунок для фінансування угоди.

Оскільки Twitter перейшла до приватних рук, акції соцмережі будуть зняті з торгів на Нью-Йоркській фондовій біржі, повідомляється на сайті NYSE.

Маск раніше обіцяв скоротити робочі місця та витрати на Twitter, роблячи соцмережу більш інноваційною. Він стверджував, що його інтерес до платформи не пов’язаний із зароблянням грошей.

За словами підприємця, він хотів таким чином “допомогти людству”, щоб у нього був “загальний цифровий міський майданчик”.

Він також пообіцяв послабити правила модерації контенту на платформі та зняти блокування, зокрема з колишнього президента США Дональда Трампа.

Очікується, що Маск виконуватиме обов’язки голови компанії доти, доки не підбере нове керівництво.

Напередодні він приїхав до штаб-квартири Twitter у Сан-Франциско, щоб зустрітися із співробітниками. Він увійшов до будівлі з раковиною в руках, обігруючи таким чином популярний мем.

Повідомлялося, що він також сказав деяким співробітникам, що не має наміру скорочувати 75% робочих місць, як писали деякі американські ЗМІ.

Ілон Маск у квітні став найбільшим акціонером Twitter, викупивши одразу 9,1% акцій компанії. Вартість угоди склала 2,64 млрд. доларів, що означало загальну оцінку Twitter на рівні майже 30 млрд. доларів.

Бізнесмен заявив, що готовий викупити акції, що залишилися, ще дорожче – по 54,2 долара за кожну, що довело суму операції до рекордної – 44 млрд доларів.

Проте вже в липні Маск передумав, заявивши, що компанія не надала йому докладної інформації про фейкові облікові записи, що існують на платформі.

У соцмережі заявили, що насправді Маск передумав через те, що акції на той час дещо впали в ціні, і заявили про намір позиватися.

На початку жовтня Маск передумав і заявив через адвокатів, що готовий запропонувати за контрольний пакет акцій ту саму ціну, що й у квітні – $54.20 за акцію, або 44 млрд. за весь пакет.

Багато аналітиків вважають, що 44 млрд доларів, які Маск заплатив за соцмережу – занадто висока ціна, враховуючи падіння вартості багатьох технологічних компаній та боротьбу Twitter за залучення користувачів та зростання.

Сам Маск не заперечував, що переплачує. “Twitter – це актив, який довгий час просто нудився, але має неймовірний потенціал, хоча очевидно, що я та інші інвестори зараз переплачують за Twitter”, – говорив він у нещодавньому виступі.

Дональд Трамп вже привітав Маска з покупкою Twitter і заявив, що його обліковий запис у соцмережі буде відновлено 31 жовтня.

“Вітаю Ілона Маска з придбанням Twitter. Мені повідомили, що мій обліковий запис буде відновлено в понеділок, – подивимося”, – цитує Трампа його прес-служба.

Акаунт Трампа з 30 мільйонами фоловерів було заблоковано у січні 2021 року. Це сталося після штурму Капітолію прихильниками президента – республіканця, який не погоджувався з підсумками виборів.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling