Економіка

Готель “Україна” в центрі Києва продали за 2,5 млрд грн

бізнес, приватизація
Готель "Україна" / Фото з офіційного сайту готелю

Сьогодні, 18 вересня, відбувся онлайн-аукціон з приватизації готелю “Україна”, який розташований в центрі столиці. Переможцем торгів стало ТОВ “Ола Файн” Максима Кріппи.

Стартова ціна лоту була 1,05 мільярда гривень, а у фіналі зросла до 2,5 мільярда гривень,  повідомляє Фонд державного майна України.

За умовами приватизації, переможець аукціону має 30 робочих днів, аби сплатити запропоновану ним вартість. Також він повинен зберегти основний вид діяльності підприємства, протягом шести місяців сплатити борги із заробітної плати та перед бюджетом, а також погасити прострочену кредиторську заборгованість. Окрім того, покупець не може звільняти працівників впродовж шести місяців. 

Готель “Україна” – перший об’єкт з великої приватизації з початку повномасштабної війни. Кошти від приватизації йдуть до державного бюджету.


Бенефіціаром компанії переможця – ТОВ “Ола Файн” – є підприємець Максим Кріппа.

Як пише Forbes, це вже не перший готель Кріппи. У 2020 році він купив готель “Дніпро” на вул. Хрещатик у Києві у Фонду держмайна України, у 2023 році – заміський комплекс із віллою, кількома гостьовими будиночками, спа-центром, рестораном і готелем на території в Конча-Заспі у Фонду гарантування вкладів.

Також Максим Кріппа придбав компанію-розробника гри S.T.A.L.K.E.R. – GSC Game World. 


Теги: ,

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling