Суспільство

Елтон Джон оголосив про закінчення концертної кар’єри

2 Грудня 2022 21:53
музика

Британський співак Елтон Джон оголосив, що закінчує концертну кар’єру. Зі своїми британськими шанувальниками він попрощається на фестивалі в Гластонберрі 25 червня 2023 року. Кінець цього року та першу половину наступного він присвятить своєму останньому концертному турне країнами світу, його європейські концерти триватимуть до липня.

Співак, якому зараз 75 років, збирався піти на спокій уже давно: про початок прощального концертного туру він заявив ще 2018 року. Тур мав закінчитися у 2021 році, але був перерваний через пандемію. Також через пандемію у 2020 та 2021 році не відбувся і фестиваль у Гластонберрі – головний фестиваль поп-музики у Великій Британії. Квитки на фестиваль 2022 року надійшли у продаж на початку листопада та були розпродані за годину.

Елтон Джон – одна з головних зірок британської поп-музики, що нині живуть. Його концертна кар’єра налічує 52 роки. Його пісня Candle in the Wind (“Свічка на вітру”) стала найбільш продаваним синглом в історії Великобританії та США: її записи купили понад 33 млн слухачів по всьому світу. Музикант п’ять разів ставав лауреатом головної американської музичної премії “Греммі”, два “Оскари” за музику для кіно, два “Золоті глобуси”. В 1995 за видатні досягнення в галузі культури Елтон Джон був удостоєний звання командора Ордену Британської імперії – вищої державної нагороди країни, а в 1998 присвячений королевою Великобританії Єлизаветою II в лицарі.

Елтон Джон отримав широке визнання за свою благодійну роботу. Він – один із найвідоміших активістів боротьби з ВІЛ-інфекцій. У 1995 році він заснував власний фонд боротьби зі СНІДом – один із найбільших у світі. Музикант – борець за права ЛГБТ+.

Він став одним із перших британців, які уклали громадянське партнерство, коли такі партнерства були узаконені у Великій Британії. Коли Великобританія узаконила одностатеві шлюби, у 2005 році Елтон Джон та його багаторічний партнер Девід Ферніш одружилися. Пара виховує двох дітей, народжених сурогатною матір’ю. У 2009 році подружжя намагалося всиновити ВІЛ-позитивну дитину з українського дитячого будинку, але отримало відмову, оскільки Україна не визнала їх шлюб.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter

Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling