Суспільство

Чеський танк для ЗСУ назвали “Томаш”

зброя, чехія

На озброєння ЗСУ надходить модернізований танк T-72 Avenger, який у складчину за 33 млн крон (понад 1,3 млн євро) придбали 11 288 чеських учасників збору пожертв у рамках проекту «Подарунки для Путіна» (Зброя для України). Як передає Радіо Прага, чеський танк отримав ім’я – Томаш. Це нагадування про першого президента Чехословаччини Томаша Гарріга Масарика.

“Гарантом збору коштів виступає Міноборони Чехії і всі, хто перерахував гроші після збору повної суми, необхідної для придбання танка, отримали письмову подяку від голови відомства Яни Чернохової. На тому ж сайті продовжується збирання грошей на боєприпаси для танків, гаубиць, мінометів та іншої військової техніки”, – йдеться у повідомленні.

Чеський T-72 Avenger, а подібні танки вже має ЗСУ, був модернізований до рівня третього покоління. Броньована машина оснащена динамічним захистом, приладами нічного бачення та сучасними засобами зв’язку. На сьогоднішній день в рамках збору пожертв на підтримку ЗСУ «Подарунки для Путіна» було зібрано понад 213 млн. крон (8,6 млн. євро). На ці гроші, наприклад, вже придбано дрони, патрони, дрібне спорядження для солдатів.


Теги: ,

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling