Політика

Британська розвідка припускає, що Росія вже втратила щонайменше 100 бойових літаків

Британська розвідка
Уламки російського Ту-22М3, збитого українською ППО / Фото з відкритих джерел

Цілком імовірно, що на сьогоднішній день Росія втратила щонайменше 100 бойових літаків, повідомляє розвідка Великої Британії у щоденному звіті.

19 квітня 2024 року Росія завдала авіаударів з використанням стратегічних бомбардувальників Ту-22М3 (BACKFIRE C за класифікацією НАТО, – ред.), по цілях на півдні України. Розвідка України оголосила, що збила один із бомбардувальників. В Інтернеті з’явилися повідомлення про те, що один BACKFIRE втратив керування в повітрі і впав у полі.

Зіставивши ці факти і взявши до уваги підтвердження міністерством оборони РФ факту катастрофи бомбардувальника, розвідвідвідомство Британії робить висновок:

“…майже напевно повідомлення про використання ракети С-200 (SA-5) точні, і це була ще одна успішна українська акція проти російських ВПС. Найімовірніше, це та сама система, яку використовували для збиття російського літака А-50 MAINSTAY 23 лютого 2024 року”.

У звіті підкреслюється, що це був перший випадок, коли стратегічний бомбардувальник був збитий українською системою ППО.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling