Суспільство

Біля Румунського кордону знайшли уламки дрона

29 Березня 2024 12:23
румунія, дрони
Ілюстративне фото / Getty Images

На фермі поблизу кордону з Україною знайшли фрагменти БПЛА.

Про це повідомляє Міністерство оборони Румунії.

Елементи ймовірного безпілотника знайшли на сільськогосподарських угіддях на острові Велика Бреїла.

“Міністерство національної оборони спільно зі спеціалізованими структурами Системи національної оборони, громадського порядку та національної безпеки у п’ятницю, 29 березня 2024 року, проводить за спеціальними оперативними процедурами розслідування події, яка сталася”, – сказано у повідомленні.

CNN Antena 3 стверджує, що уламки знайшли за 12 км від міста Бреїла. Падіння дрона незабаром після півночі, за повідомленням, супроводжувалося гучним ударом. 

Почувши звук, місцеві вийшли зі своїх будинків і зателефонували надзвичайним службам. Невдовзі територію оточили поліція та слідчі.

За даними джерел, це був російський дрон, який мав атакувати українські порти на Дунаї і, швидше за все, у нього відмовила система наведення GPS.

Це приблизно п’ятий чи шостий інцидент з падінням безпілотників на румунській території у той час, як Росія атакує українські порти на Дунаї. НАТО і румунські офіційні особи заявили після подібних інцидентів у минулому, що вони не знайшли доказів будь-якої навмисної атаки, спрямованої на Румунію.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling