Кримінал

Чоловік, який корегував російські обстріли Північної Салтівки у Харкові, отримав 15 років в’язниці

7 Вересня 2022 13:14
суд

Суд Закарпатської області ухвалив вирок чоловіку, який корегував російські удари по Північній Салтівці 3 березня. Тоді, за даними правоохоронців, загинули троє людей.

Вирок опублікований в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Засуджений — уродженець Донецької області. Йому призначили покарання у виді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Суд встановив, що близько 14:20 3 березня чоловік у месенджері Telegram передав представнику російських окупантів інформацію про позиції українських військових, після чого близько 14:50 армія РФ завдала авіаудару в районі аеропорту “Харків”, а о 15:15 — з артилерії обстріляла район Північної Салтівки. Крім того, вранці 5 березня засуджений вдруге скорегував російський артобстріл Північної Салтівки.

Після чоловік переїхав до Мукачевого, де мав збирати інформацію про інфраструктуру міста. Там його й затримали.

Крім того, за даними суду, 2 березня 2022 року чоловік у рамках домовленостей з представником Росії записав та надіслав відеозвернення, в якому виправдовував повномасштабне вторгнення РФ в Україну. 3 березня він дав аналогічне за змістом інтерв’ю російським журналістам. Запис програми вийшов на пропагандистському каналі “RT”.

На суді обвинувачений розповів, що в 2014 році виїхав з Донецької області до Татарстана. У грудні 2021 року приїхав до Харкова. Перед повномасштабним вторгненням РФ за 20 тис. російських рублів надав кураторам інформацію про “настрої населення в Україні”.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling