Думки

У Харкові моляться за примирення в державі

9 Березня 2014 10:29
Леонід ЛОГВИНЕНКО

Вже тиждень у Харкові на найбільшій площі України і одній з найбільших у світі християни різних конфесій моляться за примирення в державі.

Вперше вісім віруючих людей з протестантських церков зібралися тут на молитву одразу ж після кривавого побоїща позаминулої суботи.

Сьогодні їх вже більше сотні – протестантів, православних, католиків.

– Якщо ми молитимемося на міській бруківці, то ці камені не можна буде підняти, щоб кидати в одне в одного,- говорить пастор церкви євангельських християн “Жива надія” Сергій Дацко. 

Сьогодні за молитовною підтримкою віруючих людей звертається і влада, і правоохоронні органи. Пан пастор стверджує, що в суботу до них звернулися представники прес-служби УМВС в Харківській області, аби в громадянському протистоянні, яке спостерігається і в Харкові, церква виступила в ролі миротворця.

– Ми вирішили приходити і мирно молитися за наше місто за владу, яку нам дав Бог і котра служать тут,- каже Сергій Дацко.- Молимося за правоохоронні органи, за ситуацію в Україні. Ми віримо, що лише Бог може нас вивести з цієї складної ситуації. 

Він пояснює, що бути в ролі миротворця не означає стати на боці одних людей, котрі, можливо, симпатизують їм. Вони моляться за всіх.

– Ми жителі України і, звичайно, за цілісність України як єдиної держави,- розповідає пан пастор,- щоб і Крим, і Схід, і Південь, і Захід жили разом, бо сила народа в єдності, що її будує Ісус Христос.

Ми, перш за все, християни і це основа нашого милосердя. І до братів-слов’ян, у тому числі й тих, котрі мешкають в Росії,що оголосила нам таку незрозумілу війну, ми ставимося миролюбно. Ми любимо наших братів. Там багато церков, за які ми молимося. Ми не відчуваємо ненависті до президента Росії, хоча розуміємо, що все виходить від однієї людини. Але ми молимося, щоб Господь дав йому духовне просвітлення, щоб він зрозумів, що це не наша війна, що нам не потрібно йти одне проти одного, брат проти брата, щоб люди в Росії й Україні не помирали. 

Завтра в Києві буде народне Віче присвячене молитві. Відгукнулися православна, католицька, протестантські церкви. Творитиметься всеукраїнська молитва за примирення. А воно прийде тоді, коли зрозуміємо, що Ісус Христос – центр нашого життя, Господь миру.


Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling