Думки

Коли слово страшніше за кулю

14 Листопада 2017 16:47
Ірина ЄФРЕМОВА

Днями я була вражена інформацією, яку отримала від наших активістів – мешканців одного з прикордонних районів Харківщини. Моєму обуренню не було меж – виявляється, що на четвертому році протистояння російській агресії, є цілі райони в Харківській області, в яких практично відсутнє українське мовлення.

Люди, які живуть в безпосередній близькості від країни-агресора, ще й позбавленні можливості отримувати об`єктивну реальну інформацію, при цьому постійно перебувають під впливом інформаційного зомбування російської пропаганди.

Ми вже з вами знаємо, чим закінчилося нехтування українським медіапростором на Донбасі. Знову припуститися цієї ж помилки, особливо в умовах інформаційного протистояння з Росією, є злочинною недбалістю.

Нагадаю, Верховна Рада законодавчо закріпила квоти на мовлення українською. Тобто, юридичний бік питання вирішено, головне завдання – виконувати цей Закон в повному обсязі. Я звернулася до своєї колеги по фракції «Народний фронт», голови парламентського комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторії Сюмар з приводу цієї ситуації. Впевнена, українське слово скоро лунатиме в Барвінківському, в Дворічанському та в інших районах та окремих населених пунктах Харківщини, які знаходяться неподалік межі з окупованими територіями або на кордоні з країною-агресором.

Закликаю всіх не стояти осторонь цієї проблеми і обов`язково сповіщати про всі випадки відсутності або блокування українського мовлення на теренах нашої держави. Святий обов`язок кожного українця – долати будь-які прояви агресії Кремля!

Слава Україні!


Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling