Думки

І ще раз про бюджет

21 Грудня 2016 14:22
Ірина ЄФРЕМОВА

Деякі фракції та окремі політики популістського штибу в Парламенті вважають: чим більша значимість та вага для країни законопроекту, тим потрібно більше гаміру та самопіару навколо нього роздмухати. Тому, за такою логікою, держбюджет та навколобюджетні законопроекти стали справжнім подарунком для самозакоханих базікал.

Не бачу необхідності переказувати весь бюджетний марафон, але все ж не втримаюсь від деяких ремарок.

Онищенка немає, проте, онищенки живуть

Онищенко вже давно ховається від українського правосуддя за кордоном, а його справа – «мочити» «Народний фронт» – живе і рясно квітне в Раді. Під час обговорення назва нашої політичної сили нескінченно промовлялася у вигляді монологу-прокляття – кожен популіст вважав за свій обов’язок гучно струсити повітря порожніми обвинуваченнями «Народного фронту». Цим особам я раджу негайно зупинити їх брудний слововилив і мерщій згадати, яким місцем повертається доля до їх «натхненника»  Онищенка.

Чим гірше – тим ліпше

За цим принципом діють фракції, які злилися в ментальному екстазі, байдуже, що одні – ребрендовані регіонали, а інші позиціонують себе завзятими демократами-проєвропейцями. Вони докладали надзусиль, аби не просто відтермінувати, а взагалі зірвати прийняття бюджету. І їхня мета, зрештою, очевидна – зачепитися за будь-який, ба навіть мінімальний, привід, аби розхитати ситуацію в країні, що призведе до омріяних ними дочасних виборів. Власне, у своїх коментарях, які вони давали в телестудіях саме під час бюджетного процесу, теза про дочасні вибори домінувала. Ви думаєте, вони за останні три роки бодай раз підтримали головний фінансовий документ країни – зась, жодного разу. Вони і цього разу не збиралися голосувати, а просто скористалися черговим приводом для масштабної піар-кампанії.

А нам своє робить

З приємного – бюджетна стратегія вже три роки витримується в єдиному форматі. Ті пріоритети, що заклали Арсеній Яценюк та його урядова команда в бюджеті-2015, успадкувалися в бюджеті цьогорічному. Наприкінці 2014-ого ми апелювали до знавіснілих критиків Яценюка – шановні, час все розставить по своїх місцях. Події останніх днів виразно засвідчують нашу правоту…

Та втім – це емоції після доволі виснажливої ночі. А що ж маємо в сухому залишку?! Україна отримала головний фінансовий дороговказ на наступний рік. А всі ці скигління та стогони поступово відійдуть на другий план, а потім – підуть у безвість.

Для перфекціоністів одразу скажу – бюджет не ідеальний, мені самій багато чого б ще хотілося додати до видаткової частини, але всі видатки мають бути підтверджені дохідною частиною, а на даному етапі, коли ми продовжуємо знаходитися в стані виснажливої війни, це найбільш прийнятний варіант реального і збалансованого бюджету.

Тим більше, що ті, хто найгучніше волають про необхідність ще більшого зростання зарплат та пенсій, кожного разу чинять явний та прихований спротив ухваленню законопроекту про спецконфіскацію награбованого Януковичем – 40 млрд. грн., половина з яких має піти на соціальну сферу.

Та ми не склали руки, «Народний фронт» вважає за свій моральний обов’язок повернути награбоване попереднім режимом українцям. Цю місію ми безумовно завершимо!

Слава Україні!

 

 


Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling