Думки

Освіта – одна з головних інвестицій

27 Жовтня 2016 15:39
Ірина ЄФРЕМОВА

Розумні люди вчаться на чужих помилках, а нерозумні – на власних. Звичайно, не треба ділити все лише на чорне та біле, оскільки навіть найрозумніші можуть схибити, але головне – робити з помилок правильні висновки.

Саме тому я вважаю, що обмін досвідом між країнами вкрай важливий. Адже розумний, ефективний, підтверджений роками підхід до вирішення того чи іншого питання однією державою може стати у пригоді іншій, дозволивши скоротити фінансові видатки, а головне – час на розробку проекту, його апробацію та повноцінну реалізацію. Тільки після цього, зрештою, почнуть з’являтися  відчутні, виразні результати.

Тому надзвичайно корисною є участь української парламентської делегації, до складу якої увійшла і я, у пленарному засіданні комітету з питань культури, освіти і соціальних питань Парламентської асамблеї Чорноморського економічного співробітництва (ПАЧЕС), яке відбулося на початку цього тижня в Бухаресті (Румунія). Своїх представників для участі в засіданні також відрядили Парламенти Румунії, Албанії, Греції, Болгарії, Вірменії та інших держав-членів ЧЕС.

Головна тема роботи Комітету – обговорення розвитку освіти і науки в умовах сталого розвитку в державах-членах ЧЕС. Для України ця проблематика як ніколи на часі, бо саме тепер у нашій державі відбуваються по-справжньому революційні реформи в освіті, розпочаті профільним міністром, представником «Народного фронту» Лілією Гриневич.

А тому сьогодні ми маємо всі шанси вповні інтегруватися в європейський освітній процес. Україна стає повноцінним членом Європейської спільноти, а відтак українська студентська молодь може користуватися такими перевагами європейської освіти, як Болонський процес, що передбачає мобільність студентів та розширення привабливих можливостей ринку праці для молоді, а також подвійні дипломи та систему Erasmus.

Для цього маємо все – непереборне бажання, професіоналів, які щиро вболіваються за кінцевий результат своєї справи, і те, чого не було протягом достатньо тривалого періоду, – політичну волю.

Я повернулася на рідну землю з твердим переконанням – країни-члени ЧЕС не просто підтримують реформи в українській освіті, а готові конкретними справами поглиблювати всебічну співпрацю з нами.

Слава Україні!


Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling