Політика

Зеленський пропонує “публічний формат” переговорів з Путіним

війна, зеленський, переговори

Президент України Володимир Зеленський заявив, що отримував сигнали від західних партнерів про бажання Владіміра Путіна щодо прямих переговорів з Україною, і запропонував «публічний формат» таких переговорів.

“Я отримав сигнали, що Путін хоче прямих перемовин. Я такі сигнали отримував. Я запропонував публічну форму, бо Росія веде публічну війну”, – сказав президент на зустрічі з журналістами в середу в Києві.

Зеленський зазначив: щоб у світових лідерів не було жодних питань стосовно готовності України до переговорів, він на саміті «Групи двадцяти» виступив із пропозиціями, спрямованими на досягнення миру в нашій країні.

«Я вважаю, що це формула миру для всього світу. Тому що кожна держава може знайти там своє місце й бути лідером у тій чи іншій ініціативі – у подоланні складнощів того чи іншого пункту із цих десяти», – сказав Президент.

Крім того, Зеленський підтвердив, що зустрівся у вівторок із директором ЦРУ Вільямом Бернсом.

“Учора Бернс просидів у бомбосховищі. А потім ми з ним розмовляли. Ми обговорювали всі важливі для нас питання. Ми знаємо одне одного. Він на боці України”, – сказав президент.

Минулого тижня Зеленський заявив, що відкритий для переговорів з Росією, але тільки для «справжніх» переговорів, які відновлять кордони України, нададуть компенсацію за російські напади і покарають винних у військових злочинах.


ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling