Суспільство

Зеленський дав доручення переглянути санкції проти Parimatch

25 Липня 2023 11:01

Президент України Володимир Зеленський зреагував на громадське звернення з петицією, що стосується скасування санкційних обмежень, накладених на гемблінгову компанію Parimatch. На офіційному порталі глави держави розміщено відповідь президента під згаданим зверненням.

“Я звернувся до голови уряду Дениса Шмигаля з проханням ретельно розглянути питання, порушене в петиції, та при наявності підстав провести необхідні дії”, – вказав Зеленський у своєму зверненні. Глава держави зазначив, що Кабінет Міністрів повідомить про результати обробки запиту автору петиції.

Компанія активно підтримувала Україну від початку військових дій, відмовившись від діяльності на території агресора.

Нагадаємо, петиція за авторством Ірини Куроп’ятник була зареєстрована 25 липня 2023 року. У ній йдеться про те, що співробітників «Паріматч» обурило рішення про застосування санкцій, адже ця компанія завжди була спрямована на розвиток України, сплачувала податки, допомагала ЗСУ.

Раніше керівництво компанії Parimatch наголошувало на тому, що з початком війни компанія припинила будь-яку діяльність на території росії, заборонила використання бренду, технічних рішень компанії та зупинила франшизу. Підтвердженням цьому є висновки міжнародної юридичної компанії Mayer Brown.

Санкції проти Parimatch та її афілійованих структур були запроваджені рішенням РНБО України 10 березня 2023 на підставі указу президент України Володимира Зеленського №145/2023. Обмеження триватимуть протягом 50 років. На цей час компанії заборонено виводити капітал за межі України, її активи будуть заблоковано, а комерційні операції обмежено. 


Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling