Політика

Україна вже живе і бореться за планом “Б”, – Зеленський

зеленський, сша
Президент України Володимир Зеленський виступає на щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії / Фото: Офіс президента

План перемоги, який президент Володимир Зеленський планує представити цього місяця президенту США, розрахований на швидкі рішення партнерів з жовтня по грудень 2024 року.

Про це Зеленський заявив на пресконференції з очільницею Єврокомісії Урсолою фон дер Ляєн.

“Дуже надіюсь, що Джо Байден підтримує цей план. Весь план розрахований на швидкі рішення наших партнерів, які повинні статися, починаючи з жовтня до грудня місяця. І не затягувати ці процеси”, – сказав Зеленський.

Він також прокоментував, що планує робити, якщо президент Байден не підтримає такий план дій і “потрібен буде план “Б”.

“Що стосується нашого плану, вчора журналіст поставив мені одне запитання: А що буде, якщо президент Байден не підтримає ваш план, чи є у вас план “Б”?. Я відповів, що ми вже в плані “Б”. Ми в ньому живемо і боремось, у нас ніколи не було плану “А”. Бо план “А” був не допустити російське повномасштабне вторгнення, план “А” був посилити Україну зброєю і превентивно санкціонувати РФ, щоб вона боялась навіть думки про повномасштабне вторгнення”, – додав президент.


Президент США Джо Байден 26 вересня зустрінеться у Білому домі із президентом України Володимиром Зеленським. Окрему зустріч із Зеленським проведе віцепрезидентка і кандидатка в президенти США від демократів Камала Гарріс.

Також під час візиту до США наступного тижня Зеленгський планує зустрітися із Дональдом Трампом – кандидатом у президенти США від республіканців.


Теги: ,

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling