Політика

Угорщина знову погрожує блокуванням європейської допомоги Україні

23 Квітня 2024 15:49
Угорщина
Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто / Фото: AP

В Угорщині заявили, що блокуватимуть надання ЄС 2 млрд євро для України. Про це заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто на Раді закордонних справ Європейського Союзу, передає Index.

За словами дипломата, це “відповідь на дискримінацію угорських компаній в Україні”. Він заявив, що Київ “полює на відьом”. Йдеться не тільки про справу проти банку OTP, а й про відкликання ліцензії на десятки медпрепаратів угорської компанії Richter. Тож Сійярто сказав, що поки ситуація не зміниться, Угорщина блокуватиме допомогу Україні.

“Позиція Угорщини залишається незмінною та чіткою. Доки ми не отримаємо від української сторони гарантії, що вони припинять і не відновлять полювання на відьом проти угорських компаній, які діють в Україні, ми не зможемо сприяти таким рішенням”, — наголосив Сійярто.

Йдеться про 500 млн євро, заблокованих Угорщиною та додаткові 1,5 млрд євро з Європейського фонду миру на постачання зброї для України.


У жовтні 2022 року МОЗ України заявило, що припиняє дію реєстраційного посвідчення 35 лікарських засобів угорської компанії Richter. Причина заборони — їхнє виробництво проходить на території РФ.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling