Політика

Угорці не дуже позитивно ставляться до вступу України в ЄС

єс, Угорщина, україна
Прапор Угорщини / Фото з відкритих джерел

У 2024 році угорці більш негативно ставляться до розширення ЄС, особливо скептично відносяться до членства України. 

Про це повідомляє Telex.

Згідно з даними опитування аналітичного центру Policy Solutions, минулого року більшість респондентів підтримували вступ кількох країн-кандидатів, але у 2024 році лише 45% опитаних були позитивно налаштовані щодо Чорногорії – країни з найбільшою підтримкою. 

Натомість серед країн-кандидатів угорці найменше підтримують приєднання України. Цього року аж 61% угорців відкидають членство України.

Вступ України до ЄС є найбільш популярним серед виборців опозиційної партії “Тиса”: 34% за і 53% проти. Виборці цієї партії найбільше хотіли б бачити серед членів ЄС Чорногорію (50%), тоді як виборці партії Віктора Орбана “Фідес” хотіли б бачити приєднання Туреччини.

Опитування засвідчило, що більшість угорців втомилися від дебатів між ЄС та урядом, причому дві третини респондентів вважають, що уряд повинен виконати всі проміжні показники, встановлені для виділення фінансових ресурсів. 

Видання відзначає, що ця цифра не змінилася з минулого року.

У той час як 40% проурядових виборців відкидають ідею поступливості країни перед Європейською комісією, 54% кажуть, що уряду слід поступитися, щоб отримати кошти ЄС. 


Теги: , ,

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling