Кримінал

У Волгограді атаковано НПЗ

нпз, росія
У ніч на 12 травня безпілотники атакували нафтопереробний завод у Волгоградській області / Фото Baza

Пожежа виникла на Волгоградському НПЗ після падіння безпілотника на його територію, жертв немає, загоряння ліквідовано, передає ТАСС із посиланням на губернатора Андрія Бочарова.

“Вночі 12 травня силами ППО і засобами радіоелектронної боротьби було відбито атаку БПЛА на територію Волгоградської області. Унаслідок наслідків падіння БПЛА з подальшою детонацією на майданчику Волгоградського НПЗ виникло загоряння”, – цитує губернатора видання “Высота 102”.

З початку року російські нафтопереробні заводи зазнають регулярних атак. Офіційна Україна не бере на себе за них відповідальності. Про це повідомляють анонімні джерела українських ЗМІ з посиланням на силовиків, які заявляють про акції СБУ проти НПЗ.

Цього тижня російська влада повідомляла про атаки на підприємство “Газпрому” в Башкирії (так далеко українські безпілотники ще не залітали, писали ЗМІ), а також на НПЗ у Калузькій області.

Тим часом, міноборони Росії стверджує, що в ніч на неділю над територією Бєлгородської області засоби ППО збили дві оперативно-тактичні ракети “Точка-У”. Ще над трьома регіонами Росії, згідно із заявою, було відбито атаки безпілотників.

Три дрони було знищено над Брянською областю, ще два – над Липецькою. Липецьке управління МНС вночі попереджало про повітряну небезпеку. Брянська влада про атаку безпілотників не повідомляла.

Бєлгородський губернатор уночі попереджав про ракетну небезпеку в обласному центрі. Повідомлення про удари по місту цього ранку не надходило. Напередодні ввечері Бєлгород потрапив під масований удар, загинула жінка, поранення дістали 29 осіб, заявляла влада.


Теги: ,

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling