Суспільство

У Росії перестали публікувати некрологи військовим

росія

Кремль рекомендував главам російських регіонів не публікувати некрологи місцевим жителям, які загинули на війні в Україні, повідомляє видання “Верстка” з посиланням на анонімні джерела у Держдумі.

Журналісти стверджують, що також отримали підтвердження цієї інформації від представників влади Бурятії, Тиви, Вологодської області та трьох регіонів, в яких втрат “особливо багато”, але які в матеріалі “Верстки” не називаються.

Причина рекомендацій, за словами джерел ЗМІ, у тому, що публікації некрологів турбують росіян, а незалежна преса використовує їх для підрахунку загальної кількості втрат російської армії.

Раніше ЗМІ повідомляли про те, що рекомендацію від Міноборони не публікувати некрологи загиблим в Україні отримала влада Хакасії. Так, останній некролог військовому з республіки було опубліковано наприкінці квітня.

“Верстка” зазначає, що губернатор Вологодської області Олег Кувшинніков востаннє коментував смерть вихідця з регіону, яким керує, у лютому. Перестали згадувати загиблих і керівник Тиви Владислав Ховалиг, і голова Бурятії Олексій Циденов, при цьому обидва регулярно пишуть про так звану “спеціальну військову операцію” у своїх соцмережах. Саме Тива разом із Бурятією, за даними незалежної преси, лідирують за кількістю військових втрат в Україні відносно чисельності чоловічого населення.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling