Політика

У Польщі відбудеться перше засідання Сейму

польща

У Польщі у понеділок, 13 листопада, офіційно починає роботу нове скликання парламенту.

Про це інформує RMF24.

Перше засідання нового Сейму, обраного на виборах 15 жовтня, розпочнеться о 12:00 за місцевим часом. Його відкриють національним гімном у виконанні оркестру Війська Польського, який зазвичай перебуває за лаштунками і є невидимим для публіки. Потім до депутатів звернеться президент Анджей Дуда. Після цього з урочистою промовою виступить призначений ним старший спікер Марек Савіцький.

Кандидата на посаду Голови Сейму може запропонувати не менше 15 депутатів. Сейм обирає його абсолютною більшістю голосів у присутності щонайменше половини встановленої законом кількості депутатів.

Якщо було висунуто більше кандидатів і жоден з них не набрав необхідної більшості, голосування проводиться повторно, виключаючи кандидата, який набрав найменшу кількість голосів. Якщо і це не вдасться — вибори спікера Сейму мали би відбутися повторно.

Це, однак, малоймовірно, відзначає видання. Завдяки попереднім домовленостям і публікації коаліційної угоди Громадянської коаліції, Третього шляху і Лівих, відомо, що депутата Шимона Головню оберуть спікером на перші два роки каденції більшістю голосів.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling