Політика

США запровадили санкції проти активів Міноборони Росії

росія, санкції

Сполучені Штати сьогодні, 11 січня, запровадили санкції проти активів російського Міністерства оборони. Зокрема під обмеження потрапили Ашулукський полігон та Володимирський перспективний військово-дослідний комплекс, які розташовані в Астраханській області Росії.

Про це йдеться у пресрелізі Міністерства фінансів США.

Також США запровадили санкції проти генерального директора ВАТ “Державна авіакомпанія “224-й окремий авіаційний загін” Володимира Міхейчика. Це російське авіаційне підприємство є дочірньою структурою Міністерства оборони РФ. Авіакомпанія забезпечує транспортні авіаційні перевезення в інтересах державних структур, а також виконує нерегулярні вантажні комерційні перевезення в Росії та за кордоном.

Крім цього обмеження запроваджені й проти трьох російських важких військово-транспортних літаків. Йдеться про два літаки Іл-76 та АН-124.

Як пояснив держсекретар США Ентоні Блінкен санкції запроваджені проти трьох російських організацій і однієї фізичної особи, через їх причетність до передачі й випробування балістичних ракет Північної Кореї для використання Росією проти України.

“Передача КНДР балістичних ракет Росії підтримує загарбницьку війну Росії, збільшує страждання українського народу і підриває глобальний режим нерозповсюдження. Сполучені Штати продовжують уважно стежити за будь-якою підтримкою, яку Росія надає КНДР в обмін на цю зброю, і використовуватимуть усі доступні інструменти для визначення і викриття осіб і організацій, причетних до поставок зброї між КНДР і Росією. Ми без вагань вживемо подальших дій”, – наголосив Блінкен.

Ашулукський полігон Збройних сил Росії розташований в Астраханській області на схід від залізничної станції Ашулук, на кордоні з Казахстаном. Призначений для випробування зенітно-ракетних озброєнь військ протиповітряної оборони й проведення військових навчань із застосуванням цієї зброї.


Теги: ,

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling