Кримінал

Справу поліцейської-зрадниці з Куп’янська передано до суду

18 Листопада 2022 15:27
прокуратура

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо експравоохорониці за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у березні цього року у м. Куп’янськ колишня спеціаліст–криміналіст добровільно перейшла на бік окупантів та почала співпрацювати з представниками РФ, повідомили в обласній прокуратурі.

На вимогу російських кураторів експравоохорониця передавала їм персональні дані поліцейських Куп’янського районного відділу поліції ГУНП в області, фактичні адреси їх мешкання, відомості про наявність у них зброї.

Крім того, обвинувачена проводила обшуки за місцем проживання колишніх колег з метою відшукування і вилучення табельної вогнепальної зброї. Разом з окупантами вона встигла «завітати» до родичів свого колишнього керівника: спочатку до його матері, а потім — до батьків його дружини.

Знайти у них зброю не вдалось. Тому обвинувачена попередила, що дає їм додатковий час, аби передати їй зброю. В іншому випадку вона висловила погрозу, що родича її екскерівника буде заарештовано.

Обвинувачену судитимуть заочно в Київському районному суді м. Полтави.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічного позбавлення волі, з конфіскацію майна.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling