Суспільство

Ремонт підбитого вчора танкера “Сіг” відклали до кращих часів

чорне море

Росморрічфлот ухвалив рішення припинити ремонтні роботи на пошкодженому на підході до Керченської протоки танкері “Сіг” до покращення погодних умов, повідомляє прес-служба відомства.

Напередодні, після проведення водолазного огляду, було доставлено додаткові матеріали для виготовлення жорсткого пластиру.

У повідомленні наголошується, що аварійне судно на плаву, що стоїть на якорі, в кільці бонових огорож. Надходження води всередину корпусу немає, машинне відділення задраєно, екіпаж у порядку та забруднення навколишнього середовища немає.

Раніше повідомлялося, що в ніч проти 5 серпня в результаті атаки морського безпілотника танкер “Сіг” отримав пробоїну на південному підході до Керченської протоки. Екіпаж із 11 людей не постраждав.

Удари українських сил по військово-морських цілях РФ, ймовірно, є частиною цілеспрямованої кампанії з перехоплення, спрямованої на створення сприятливих умов для більш масштабних контрнаступних операцій, пишуть аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

“Попередні зусилля України з перехоплення були зосереджені в основному на російських військових об’єктах на суші, але, схоже, що зараз українські сили розширюють свої зусилля, включаючи в них і військово-морські цілі”, – йдеться в черговій доповіді. Таким чином, за даними ISW, українські сили продовжують створювати умови для майбутніх вирішальних операцій за допомогою кампанії перехоплення, як це було до та під час контрнаступу в Харківській та Херсонській областях у 2022 році, але тепер завдають ударів набагато глибше у російські тилові райони та охоплюють морських об’єктів.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling