Політика

Зеленський вважає, що Путін захоче переговорів, коли ЗСУ дійдуть до Криму

зеленський, крим

Президент України Володимир Зеленський назвав «логічною риторикою» заяви про те, що російський диктатор Володимир Путін буде змушений шукати діалогу, коли українські війська підійдуть до адмінмежі з окупованим Кримом.

Про це Зеленський сказав в інтерв’ю ABC News, коментуючи повідомлення The Washington Post про таємний візит в Україну директора ЦРУ Вільяма Бернса цього червня.

Зеленський не заперечив повідомлення WP про те, що під час нещодавнього візиту Бернса до Києва українські посадовці повідомили йому, що мета нового контрнаступу — наблизитися до адмінмежі з Кримом, а потім змусити президента РФ Володимира Путіна почати переговори.

Відповідаючи на запитання, чи це «можливо», Зеленський сказав: «Ну, це абсолютно зрозуміла, логічна риторика, що в той момент, коли Україна досягне адміністративного кордону з тимчасово окупованим українським півостровом Кримом, дуже ймовірно, що Путін буде змушений шукати діалогу з цивілізованим світом, на відміну від того, як це було до повномасштабного вторгнення, тому що він буде ослаблений».

Зеленський додав, що не відчуває «жодного тиску» з боку західних союзників щодо того, щоб український контрнаступ відбувався швидше.

«Сьогодні ініціатива на нашому боці. Ми просуваємося вперед, хоча і не так швидко [як хотілося б]. Але ми просуваємося», — каже він.

Він підкреслив, що «війна повинна закінчитися справедливістю і миром, відновленням нашої територіальної цілісності».

«Чому? Тому що закінчення гарячої фази війни і заморожування конфлікту не означатиме закінчення війни», — сказав він.


Теги: ,

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling