Політика

Росіяни вже почали наступ у Луганській області, – ISW

9 Лютого 2023 07:20
війна

Російські окупанти розпочали наступ у Луганській області, але значних успіхів не досягли.

Про це йдеться у зведенні Інституту вивчення війни (ISW) за підсумками 8 лютого.

Як зазначається, темпи російських операцій уздовж лінії Сватово-Кремінна у західній частині Луганської області за останній тиждень помітно збільшились.

За даними ISW, російське військове командування, мабуть, спрямувало туди частини кількох звичайних дивізій для проведення вирішальних наступальних операцій.

Аналітики пишуть, що наступальні операції по лінії Сватово-Кремінна ведуть частини кількох полків 144-ї та 3-ї мотострілецьких дивізій (20-а загальновійськова армія, Західний військовий округ) та полку 90-ї танкової дивізії (ЦВО) за підтримки частин 76-ї повітряно-десантної дивізії та невстановлених підрозділів Південного військового округу.

“Залучення значних елементів щонайменше трьох великих російських дивізій до наступальних операцій на цій ділянці вказує на те, що російський наступ розпочався, хоча українські сили досі не дозволяють російським військам досягти значних успіхів”, – повідомляється у зведенні ISW.

Аналітики припустили, що російський наступ, ймовірно, ще не досяг свого повного темпу, оскільки командування окупантів ще не ввело в бій частини 2-ї мотострілецької дивізії (1-а гвардійська танкова армія, Західний військовий округ), яка в січні була перекинута в Луганську область з Білорусі.

“Російські війська поступово переходять у наступ, але його успіх не закладено і не визначено”, – заявили в ISW.

На думку аналітиків, повне залучення сил росіянами може призвести до кульмінації наступу на ділянці Сватово-Кремінна, яка не призведе до досягнення мети захоплення всієї Луганської та Донецької областей.

“Ця кульмінація, ймовірно, надасть українським силам вікно можливостей для власного контрнаступу”, – прогнозують у ISW.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter

Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling