Політика

Пісторіус опосередковано підтвердив збільшення допомоги Україні

допомога, німеччина

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус в непрямий спосіб підтвердив інформацію про збільшення німецької допомоги Україні. Про це повідомило Deutsche Welle з посиланням на інтерв’ю міністра каналу ARD.

Як йдеться в повідомленні, в етері ARD Пісторіус назвав заплановане збільшення підтримки “сильним сигналом для України, що ми не залишимо їх”.

Таким чином він опосередковано підтвердив повідомлення ARD та газети Bild am Sonntag, згідно з якими підтримка має бути збільшена з чотирьох до восьми мільярдів євро у 2024 році.

“Ми не хочемо опинитися наступного року в ситуації, коли нам доведеться висувати додаткові вимоги, коли це буде важливо”, — пояснив Пісторіус це рішення.

Він додав, що це особливо важливо зараз — “коли Україна повинна продовжувати свою боротьбу”, а частина уваги світової спільноти “більше зосереджена на Ізраїлі”.


11 листопада видання Bild з посиланням на джерела у міноборони Німеччини повідомило, що Німеччина подвоїть військову допомогу для України у 2024 році — замість 4 млрд євро виділять 8 млрд.


Теги: ,

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling