Кримінал

Нардеп Одарченко, якого підозрюють у хабарі, ймовірно втік з України

корупція, прокуратура
Андрій Одарченко / Фото: УНІАН

Народний депутат Андрій Одарченко міг покинути територію України. Він фігурує у справі про хабар у криптовалюті для голови Державного агентства відновлення.

Про це заявила прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури під час засідання у справі парламентаря, повідомляє “Центр протидії корупції”.

За даними прокуратури, нардеп міг виїхати через Закарпатську область. Як відзначає ЦПД, нардеп мав тісні стосунки з екскерівником Закарпатської ОДА Віктором Микитою, якого нещодавно призначили заступником Єрмака.

Водночас Одарченко здавав раніше свої закордонні паспорти. Адвокати у суді заявили, що їм невідомо, де їхній підзахисний і останні два дні вони з ним не спілкувались.


Одарченка підозрюють у спробі підкупу ексголови Держагентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафи Найєма. За версією слідства, Одарченко надав хабар в еквіваленті 50 тисяч доларів за сприяння у виділенні коштів на ремонт підконтрольного йому університету.

Раніше Одарченко вийшов під заставу в 15 млн грн і здав закордонні паспорти. Він також мав не відлучатись за межі України без дозволу суду, прибувати до суду на першу вимогу, повідомляти суд про зміну свого місця проживання та утриматися від спілкування з свідками.


Теги: ,

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling