Економіка

На газовому родовищі в Харківському регіоні відкрито значний газовий поклад

6 Вересня 2022 17:15
Нафтогаз

На родовищі в Харківському регіоні фахівці “Нафтогазу” відкрили значний газовий поклад некласичного типу на глибині понад 6000 м. Про це повідомив глава компанії Юрій Вітренко.

За результатами випробувань пробуреної пошукової свердловини, спроектованої згідно даних новітніх 3D-сейсморозвідувальних досліджень, Укргазвидобування, дочірня компанія Нафтогазу, отримала дебіт газу більше 120 тис. куб. м на добу. “За внутрішніми оцінками, її потенціал може бути ще більшим”, – зазначив Вітренко.

Геолого-геофізична інформація, що отримана командою спеціалістів в результаті закладання, буріння та випробування свердловини вказує на перспективність промислового освоєння нового покладу.

Отримання промислового дебіту газу з великої за розмірами структури, сформованої ущільненими гірськими породами, є важливою подією освоєння ресурсного потенціалу Східного нафтогазоносного регіону України.

“Я вдячний нашій команді за такий результат, особливо працівникам Укргазвидобування, які попри усі безпекові ризики продовжують на місцях виконувати свою надважливу роботу.
Відкриті запаси газу – це вагомий внесок у енергетичну безпеку країни напередодні, мабуть, найскладнішого опалювального сезону в історії України”, – написав Вітренко у Facebook.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling