Кримінал

У Німеччині намагалися підпалити дитячий садок з українськими дітьми

31 Серпня 2022 12:04

У місті Лейпциг невідомі наприкінці минулого тижня намагалися підпалити дитячий садок, куди ходять діти біженців з України, повідомила газета Bild. За інформацією видання, зловмисники розлили біля входу в садок Entdeckerland в районі Грюнау легкозаймисту рідину на кшталт спирту або бензину і підпалили її.

Серйозної пожежі, однак, не виникло, від полум'я лише трохи постраждали вхідні двері. Оскільки напад стався вже після закриття садка, постраждалих нема.

Садик "Entdeckerland" розташований за сімсот метрів від притулку для біженців , який увечері 26 серпня закидали палаючими предметами. Оскільки садок і притулок знаходяться лише за вісім хвилин ходьби один від одного, поліція не виключає зв'язку між двома нападами.

Правоохоронні органи опитують свідків, вивчають записи з камер відеоспостереження та пости у соціальних мережах у пошуках доказів, які дозволять розкрити ці злочини.

Напади у Грюнау збіглися з тижнем пам'яті жертв зіткнень на расовому ґрунті у місті Росток 30 років тому, тому слідство не виключає політичних мотивів. До справи підключено спецгрупу "Насильство" земельного відомства у кримінальних справах, яку залучають для розслідування справ про тероризм та правий екстремізм.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling