Політика

Колишня "права рука" Баканова в СБУ може отримати притулок у РФ

30 Серпня 2022 14:14

Колишній керівник Головного управління внутрішньої безпеки Служби безпеки України Андрій Наумов, який залишив Україну за кілька годин до російського вторгнення у лютому та був затриманий згодом у Сербії, може отримати притулок у Росії в обмін на свідчення на президента України Володимира Зеленського. Про це пише The Insider.

За інформацією видання, Наумов, який залишив Україну з великою сумою грошей та коштовностями, після початку війни кілька місяців жив у Німеччині. На початку червня його затримали на кордоні Сербії з Північною Македонією. Разом із ним у машині перебував українсько-німецький підприємець Олександр Акст, ім'я якого фігурувало у журналістських розслідуваннях про контрабанду в Україні. Щодо самого Наумова також публікувалися розслідування щодо придбання дорогого майна.

Колишнього генерала було поміщено в СІЗО в Сербії, проти нього порушено кримінальну справу за підозрою в контрабанді та відмиванні грошей.

В Україні проти Наумова ведеться досудове розслідування за підозрою у держзраді. Воно пов'язане з його можливою роллю у захопленні російськими військовими Чорнобильської атомної електростанції у перші години після початку війни. Раніше він був позбавлений генеральського звання.

Шеф-редактор видання "Обозреватель" Орест Сохар із посиланням на власні джерела стверджує , що Росія готова надати Наумову притулок в обмін на свідчення проти президента України Володимира Зеленського, зокрема за звинуваченнями в "геноциді мирного населення Донбасу". За словами джерела The Insider, питання про можливу екстрадицію Наумова до Росії обговорювалося на зустрічі глави МВС Сербії Олександра Вуліна з секретарем Ради безпеки Росії Миколою Патрушевим 23 серпня. Офіційно про це не повідомлялося.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling