Політика

В Росії залишилось 45% ракет, що були в неї до війни

27 Серпня 2022 12:36

Запаси ракет, особливо високоточних, в Росії стрімко вичерпуються, заявив в інтерв'ю РБК-Україна представник головного управління розвідки міноборони України Вадим Скібіцький.

"За нашими підрахунками, в них залишилося не більше 45% від тих ракет, які були до початку війни. Особливо складна в них ситуація з "Іскандерами". Там взагалі залишилося приблизно 20% від того, що було, а може, навіть і менше", – заявив він.

Скібіцький додав, що складна ситуація в РФ також з "Калібрами", вичерпуються запаси ракет X-22 та С-300.

"Високоточна зброя в них уже на межі. За всіма нормативними документами вони повинні мати 30% резерву, а його за деякими видами ракет уже майже немає. Наприклад, за тими ж "Іскандерами", – заявляють у розвідці.

Тому там, де дозволяє відстань Росія активно використовує "Урагани" та "Смерчі", які працюють на відстані до 100 кілометрів. У зоні їхнього ураження – Миколаїв, Запорізька область, Харків.

Мало залишилося також гіперзвукових ракет "Кинджал", вважають в розвідці.

"Їх мало, 30-40 штук. Це ті зразки, які першими надійшли на озброєння. Вони не пішли в масове виробництво. Вони їх застосовували, це ефективна зброя, але вона використовується для демонстрації сили як для нас, так і для наших партнерів", – каже Скібіцький.


Теги: ,

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling