Політика

The Telegraph: Росіяни тиснуть на працівників ЗАЕС напередодні візиту МАГАТЕ

27 Серпня 2022 10:48

Російські спецслужби "катують" працівників окупованої Запорізької АЕС, щоб змусити їх мовчати про безпекову ситуацію на станції під час візиту інспекторів МАГАТЕ. Про це виданню The Telegraph розповіли самі працівники ЗАЕС. Вони відзначили, що зараз на станції панує атмосфера страху.

"Ми стривожені можливим візитом представників МАГАТЕ. Тому що росіяни влаштують провокації, а потім звинуватять у цьому Україну. Здається, саме це вони й планують зробити", – сказав один з українських атомників.

За словами працівників ЗАЕС, росіяни планують скоротити до мінімуму присутність українського персоналу і в кожній кімнаті центру керування поставити кількох російських представників.

У публікації The Telegraph зазначено, що росіяни затримують український персонал і відправляють "на підвал".

"Люди повертаються після цих "розмов" у підвалі й не кажуть ані слова взагалі. Не буде несподіванкою, якщо під час візиту місії вони раптом почнуть говорити те, що їм сказали", – зазначив співрозмовник видання.

Нагадаємо, вчора ЗАЕС запустила два із зупинених напередодні енергоблоки. Як повідомляє "Енергоатом", зауважень до роботи обладнання і систем безпеки немає.

Водночас російські військові продовжують обстріли території поруч зі станцією, повідомляє місцева влада.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling