Політика

Резніков запропонував зобов'язати держслужбовців пройти військову підготовку

25 Серпня 2022 15:33

Держслужбовці та депутати в Україні мають пройти обов'язкову військову підготовку. З такою пропозицією виступив голова Міноборони країни Олексій Резніков у колонці для «Української правди».

"Наявність військової підготовки має стати однією з обов'язкових вимог для роботи на державній службі, а також балотування на виборні посади в органах місцевого самоврядування, до парламенту, судів тощо", – пише глава відомства.

За його словами, всі сфери мають передбачати необхідність бути готовим до оборони, стосовно таких процесів Резніков запропонував вживати термін «розумна мілітаризація». За приклад таких заходів він навів військову підготовку в Ізраїлі, Швеції та Швейцарії. Він підкреслив, що навички оборони мають освоїти не лише чиновники, а й решта громадян, оскільки «кожному доведеться принести в жертву заради України частину комфорту та звичного життя».

Крім того, міністр також вказав на 17 статтю конституції країни, згідно з якою захист суверенітету та територіальної цілісності країни є обов'язком усього населення «без винятку». Він пояснив, що в рамках запропонованих заходів планується нормувати поводження зброї та сформувати стрілецьку культуру.

Крім цього, Резніков підтвердив необхідність зведення укриттів у будівлях.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling