Кримінал

Житель Вовчанська на Харківщині допоміг окупантам розграбувати частину Нацгвардії

21 Серпня 2022 13:20

Жителю тимчасово окупованого Вовчанська Харківської області повідомили про підозру в співпраці з російськими військами. Чоловік організував розграбування частини Національної гвардії України та м’ясокомбінату.

Про повідомила Харківська обласна прокуратура.

"Чоловік з власної ініціативи налагодив комунікацію з представниками РФ у Вовчанську. Підозрюваний організував розграбування військової частини Національної гвардії України, яка розташована на території громади, складських приміщень ТОВ "Вовчанський м’ясокомбінат", приміщень підприємства з виробництва цукру на території смт Білий Колодязь Чугуївського району", — сказано в повідомленні.

38-річний підозрюваний, за версією слідства, передав вкрадені продукти та паливо окупантам.

Речник Управління СБУ Харківщина Владислав Абдула розповів, що підозрюваний допомагав загарбникам орієнтуватися на місцевості і надавав інформацію про приховані автомобільні шляхи.

"Намагався придушити опір місцевих жителів. Він "зливав" ворогу дані патріотично налаштованих громадян, які допомагали Збройним силам України давати відсіч окупантам", — розповів він.

За даними Абдули, чоловіка затримали. Його підозрюють в пособництві державі-агресору. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling