Кримінал

Суд засудив трьох бойовиків "ДНР" до 15 років колонії

10 Серпня 2022 15:33

Український суд засудив трьох бойовиків самопроголошеної "ДНР", котрі раніше потрапили в полон до української армії, до 15 років колонії кожного, повідомляє Служба безпеки України. Також суд розпорядився конфіскувати у всіх трьох засуджених майно.

За даними СБУ, усі троє засуджених потрапили в полон до української армії наприкінці березня під час боїв у Сумській області України.

За версією СБУ, 24 лютого вони, "незважаючи на те, що не мали військових професій, добровільно вступили до лав бойовиків, де отримали військову форму, зброю та боєприпаси до неї".

Стосовно полонених було порушено справи про участь у незаконному збройному формуванні та держзраді, скоєної в умовах воєнного стану.

Наприкінці липня СБУ повідомила, що до 15 років колонії за держзраду засудили ще трьох бійців "ДНР", які потрапили в полон до української армії на Харківщині.

Аналогічний термін за держзраду в кінці липня отримала мешканка Харківської області, яка, як встановив суд, з початку російського вторгнення неодноразово здавала позиції ЗСУ російській стороні.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling