Новини

На Луганщині продпайками заманюють людей на "референдум"

6 Серпня 2022 15:59

В окупованих російськими військами містах Луганської області України проросійська влада агітує мешканців, що залишилися, до участі в референдумі про входження до складу Росії, повідомляє у своєму Telegram-каналі голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай

За його інформацією, агітація ведеться у Лисичанську, Сєвєродонецьку, Попасній, Рубіжному, Гірському, Золотому.

Агітація та збір персональних даних найчастіше проводиться під час заходів щодо надання допомоги мешканцям цих населених пунктів.

“Окупаційна влада та колаборантський громадський рух під виглядом надання продуктів харчування чи будівельних матеріалів організовують зустрічі з населенням нещодавно захоплених територій області. Виманюють персональні дані, закликають йти на так званий референдум, змушуючи людей обмінювати свободу на їжу, питну воду та будматеріали (ОСП-плити)”, – йдеться у повідомленні Сергія Гайдая.

“Окупанти фактично знищили ці міста, зробили бездомними сотні тисяч людей, 90% із яких евакуювалися. Багато хто проживає в підвалах і сховищах. Спочатку їх звільнили від усього, а тепер змушують прийти на псевдореферендум”, – зазначає голова Луганської обласної військової адміністрації.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling