Політика

Washington Post: Запустивши іранський супутник-шпигун, Росія спочатку скористається ним сама проти України

5 Серпня 2022 07:10

Вчора Роскосмос повідомив про призначений на 9 серпня запуск із Байконура іранського супутника "Хайям" (в офіційному повідомленні він описувався як "космічний апарат дистанційного зондування"). Але джерела у західних спецслужбах розповіли газеті Washington Post, Що спочатку – "кілька місяців або довше" – Росія має намір користуватися цим супутником сама, перш за все в цілях своєї операції проти України.

Супутник має камеру підвищеної роздільної здатності, хоч і поступається за цим показником американським або ізраїльським розвідувальним супутникам, і також здатний наводити камеру на певний об'єкт. Американські спецслужби уважно стежать за розвитком іранської супутникової програми. Вони вважають, що Іран планує використовувати новий апарат для спостереження за Ізраїлем чи арабськими країнами Перської затоки.

Російський президент Володимир Путін нещодавно відвідував Іран і зустрівся там із духовним лідером режиму, аятолою Алі Хаменеї, який навіть публічно відтворив путінську версію причин війни – про те, що в ній винен Захід. Це був один із небагатьох закордонних візитів Путіна в останні місяці і лише другий за межі колишнього СРСР з початку року.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling