Суспільство

Поляки серед іноземних політиків найбільше довіряють Зеленському, Байдену та Джонсону

4 Серпня 2022 20:31

Поляки серед іноземних політиків найбільше довіряють президенту України Володимиру Зеленському (86%), президенту США Джо Байдену (74%) та прем’єру Великої Британії Борису Джонсону (55%).

Про це свідчать результати соціологічного опитування польського Центру дослідження громадської думки (CBOS), яке провели у липні, передає Polsat News.

«Війна в Україні змусила поляків більше уваги приділяти подіям за межами нашої країни. Дії, вжиті у зв'язку з російською агресією проти України, є, мабуть, одним із найважливіших, хоча, звісно, ​​не єдиним критерієм оцінки лідерів держав та політиків, активних на міжнародній арені», — зазначили у CBOS.

Соціологи наголошують, що опитані також частіше висловлювали довіру до голови Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн (46% заявили про довіру, 20% — про недовіру). Інші політики, внесені в дослідження, викликали радше негативну, ніж позитивну реакцію.

Найгірші оцінки отримали президенти РФ Володимир Путін (94% респондентів заявили про недовіру) та Білорусі Олександр Лукашенко, якому не довіряють 87% поляків. Також негативно сприймають Віктора Орбана, щодо якого половина опитаних заявила про недовіру.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling