Політика

Пелосі зустрілася із головою адміністрації Тайваню

3 Серпня 2022 08:41

Спікерка Палати представників США Ненсі Пелосі провела зустріч із головою адміністрації Тайваню Цай Інвень, пише Reuters.

Перед початком зустрічі Пелосі вручили бірюзовий перев'язок Ордену Благобажаних хмар. Це найвища нагорода Тайваню, яку до цього вручали трохи більш як двадцатьом людям за останні 80 років.

Ненсі Пелосі заявила, що пишається дружбою між двома країнами, а США підтримуватимуть Тайвань особливо тому, що у світі посилилося протистояння між автократіями та демократіями.

Цай Інвень відповіла, що Тайвань не відступить перед військовими загрозами і зміцнюватиме свою обороноздатність і партнерство зі США.

Влада Китаю у свою чергу пообіцяла лідерці Тайваню "прискорений колапс" та "велику катастрофу". КНР призупинила постачання природного піску на острів, а також імпорт цитрусових та двох видів рибної продукції з Тайваню, повідомила митниця КНР.

Раніше у Білому домі заявляли, що США не підтримують незалежність Тайваню і продовжують дотримуватись «Політики одного Китаю», коментуючи твіт Пелосі, що «Америка підтримує Тайвань».


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling