Кримінал

ООН та ЄС засудили вбивство українських військовополонених у Оленівці

30 Липня 2022 12:17

Високий представник ЄС із зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель засудив вбивство десятків військовополонених українців в окупованій Росією Оленівці Донецької області.

"Європейський союз з усією рішучістю засуджує звірства, вчинені російськими збройними силами та їх маріонетками. Ці нелюдські, варварські акти є серйозними порушеннями Женевських конвенцій та Додаткового протоколу до них і є військовими злочинами", – йдеться у заяві Борреля.

Глава європейської дипломатії наголосив, що виконавців військових злочинів, а також відповідальних за них державних службовців та військових представників буде притягнуто до відповідальності.

З такою заявою виступила і Організація Об'єднаних Націй.

Координатор ООН з гуманітарних питань в Україні Оснат Лубрані заявила, що в організації вражені вибухами у виправному закладі в окупованій Оленівці Донецької області, де утримували українських військовополонених.

"Ми шоковані фото людей, убитих у Оленівці. Напад на цивільних осіб та нон-комбатантів може розцінюватися як військовий злочин. Цей інцидент необхідно швидко та результативно розслідувати, а винних притягнути до відповідальності", – написала Лубрані.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling