Політика

Україну вітають з Днем державності

28 Липня 2022 16:05

Цього року Україна вперше відзначає День державності. Встановлений указом президента, цей день також співпадає з Днем Хрещення Київської Русі-України.

Цього ранку українські ЗСУ повідомили про ракетні обстріли Росією території України. Внаслідок ворожих ракетних обстрілів Київської області у четвер уранці постраждали 15 людей, повідомив начальник ГУ Нацполіції Київської області Андрій Нєбитов.

Президент України Володимир Зеленський розмістив відеопривітання з Днем Державності в соцмедіа і у своєму дописі в Telegram, зазначивши: "Неспокійний ранок. Знову – ракетний терор. Ми не здамося. Не опустимо рук. Нас не залякати. Україна – самостійна, вільна, неподільна держава. І буде такою завжди".

Посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс вказала, що День Державності "набуває особливого значення як для України, так і для вільного світу" зараз, "коли Росія веде огидну війну проти України". Вона запевнила, що Британія завжди буде стояти пліч-о-пліч з Україною.

Напередодні держсекретар США Ентоні Блінкен, спілкуючись з пресою в Державному департаменті США наголосив на підтримці України з боку США і вказав на зневагу, яку російський президент Путін виявляє до української державності.

"Президент Путін мав намір завоювати країну. Він не досяг цієї мети. Україна не була і не буде завойована. Вона залишиться суверенною та незалежною, і Сполучені Штати залишаються разом з Україною", – заявив він.

Святкування Дня державності в Києві відвідує президент Литви Гітанас Науседа. Він виступив із промовою у Верховній Раді.

Науседа відзначив "надзвичайну хоробрість українців". "Литовці завжди підтримуватимуть вас! Україна переможе! Україна буде в ЄС!" – написав посадовець у Twitter.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling