Суспільство

Мінюст повідомляє про "весільний бум серед українських молодят" у столиці

28 Липня 2022 14:48

"За 5 місяців війни (у період з 24.02 по 23.07) відділи ДРАЦС столиці зареєстрували 9 120 шлюбів. Для порівняння, в минулому році за цей же період у Києві одружилося всього 1 110 пар", – йдеться у повідомленні центрального міжрегіонального управління мін'юсту у Facebook.

"Психологи пояснюють таку рішучість закоханих бажанням впоратись зі стресом, що принесла війна. Адже всі ми зрозуміли, що реальним є лише сьогодні, бо, що буде завтра – невідомо, а безтурботного вчора вже немає. Тому все більше пар не відтягують весілля, а приймають швидкі рішення", – наводять своє пояснення цього явища у мін'юсті.

Іншою причиною там називають спрощення офіційної процедури реєстрації шлюбів під час війни, – тепер, щоб офіційно зареєструвати шлюб, не треба чекати місяць від подання заяви.

А військовослужбовці, поліцейські,медики можуть зареєструвати шлюб онлайн, без особистої присутності.

"Факт реєстрації шлюбу також може засвідчуватися актом про укладання шлюбу, який складений безпосередньо командиром/керівником на місці служби/роботи, керівником закладу охорони здоров’я", – нагадують у міністерстві юстиції.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling