Економіка

Єгипет скасував контракти на постачання 240 тисяч тонн українського зерна, – Reuters

28 Липня 2022 13:36

Генеральне управління з постачання товарів Єгипту (GASC) скасувало контракти на постачання 240 тисяч тонн української пшениці.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на джерела.

Державна компанія забронювала зерно, яке мали доставити у лютому та березні. Але постачання не відбулись через повномасштабне вторгнення росії в Україну.

Тож GASC звільнило українські компанії «Нібулон» та Inerco від контрактних зобов'язань із постачання зерна. Попри те, що у контрактах не було пункту про форс-мажор — пункт у договорах, який звільняє сторони від відповідальності через неконтрольовані події.

Раніше GASC надавала трейдерам відстрочку для відправлення вантажів іншими маршрутами, наприклад, залізницею або автотранспортом.

Скасування постачань стосується чотирьох партій зерна, які не встигла завантажити. Їх закупили у грудні за цінами від 346 до 360 доларів за тонну, включно з витратами на доставлення.

Натомість п'ята партія зерна вже завантажена, наразі вона застрягла у порту Чорноморська, очікує на дозвіл на відправлення. Невідомо, чи Єгипет скасував контракти на 4 партії пшениці до того, як Україна уклала угоду про експорт зерна.


Теги: ,

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling