Затримано керівника охорони депутата Деркача

Співробітники контррозвідки СБУ та детективи НАБУ затримали керівника особистої охорони одного з народних депутатів України.

Як повідомляє у телеграмі прес-служба СБУ, затриманого підозрюють у незаконному зберіганні боєприпасів, у нього вилучено декілька ручних осколкових гранат, а також патрони до нарізної вогнепальної зброї.

«Фігурант був наближеним до чинного депутата-втікача, якого СБУ вважає причетним до роботи на російські спецслужби. Зокрема, цей депутат курував створення низки приватних охоронних підприємств у різних областях, щоб використати ці структури для швидкого захоплення України. У керівника особистої охорони правоохоронці виявили та вилучили матеріали, які свідчать про тривалу підривну діяльність із боку чинного нардепа проти України, його сталі зв’язки з представниками держави-агресора та колаборантами», – йдеться у повідомленні.

У СБУ не уточнюють ані прізвища затриманого, ані народного депутата, з яким той працював. Проте можна припустити, що йдеться про керівника особистої охорони Андрія Деркача.

Служба безпеки України у червні заявила про викриття агентурної мережі ГРУ Росії, до якої входив народний депутат України Андрій Деркач. За даними слідства, депутат курував створення низки приватних охоронних підприємств у різних областях, щоб використати ці структури для швидкого захоплення України.