Кримінал

Російські шпиталі не справляються з пораненими, тому РФ мобілізує медиків, – розвідка

25 Липня 2022 12:42

Російські шпиталі не можуть впоратися з кількістю поранених солдатів. Тому в Росії почали мобілізувати медичних працівників.

Про це повідомляє ГУР Міноборони.

За даними розвідки, у Росії переповнені військові шпиталі, бо їхня пропускна спроможність не розрахована на такий потік пацієнтів.

Керівництво РФ прийняло рішення провести мобілізацію медиків, у тому числі і в Москві. Це стосується фахівців майже всіх медичних спеціальностей, але найбільше хочуть зібрати хірургів. Мобілізація проходить без розголосу.

ГУР зазначає, що медиків хочуть направити на тимчасово окуповані території, зокрема у Маріуполь, Луганськ, Донецьк. Медиків планують "оптимізувати" для роботи на фронті, з терапевтів зробити асистентів хірургів, а з педіатрів – фельдшерів.

Крім того, у Бердянську "начальник відділу охорони здоров’я" Микола Мірошниченко шукає покинуті службові квартири, щоб надати їх медикам, які погодилися працювати з окупантами.

Також на окупованих територіях Донецької області розгортають "мобільні медичні поліклініки" в автобусах. Там нібито оглядають місцевих жителів, яких згодом змушують здавати кров для окупантів.


Теги: ,

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling